INFO:
(+36 20) 327-7512
hello@codevision.hu
hu  HUN
  DEU
 
 
CV

Egyedi weboldalak, webáruházak tervezése és készítése

Weboldal készítés

Weboldal és webáruház készítés

A '90-es évek végére már Magyarországra is megérkezett az elvárás: "Weboldalt mindenkinek!". Ennek megfelelően a 2000-es évek elején tényleg szinte mindenkinek lett saját weboldala: kis és nagy vállalkozásnak, a sarki fűszeresnek, még talán a szomszéd kutyájának is. A hivatásos és amatőr webmesterek ugráló-villogó weboldalakkal árasztották el magyar internetet, mellyel maximálisan ki tudták elégíteni az akkori keresletet. Ám kb. 2008-tól a vállalkozások részéről felmerült az igény a webmesterek játszóterének számító cicomás weboldalak helyett az ún. "letisztult weboldalak" iránt. A letisztult weboldal már kifejezetten a látogató informálását szolgálja:
  • nem tartalmaz zavaró, ugráló-villódzó elemeket
  • felépítése első ránézésre is könnyen áttekinthető
  • grafikája egyszerű, ám karakteres
  • keresőbarát
  • gyors, nem kell például a megnyitásakor a Flash tartalom előkészítését megvárni
A weboldal készítés terén jelenleg két megoldás választható: egy kész megoldás sablon segítségével vagy egy egyedi weboldal készítése. A sablon megoldások némelyike még informatikai szaktudás nélkül is alkalmazható: például egy egyszerűbb, statikus tartalmú weboldal vagy egy nagyon egyszerű termékkatalógus néhány nap alatt összeállítható. Bonyolultabb esetben vásárolható olyan ún. dobozos szoftver, amely egy tipikus webáruház vagy ún. CMS rendszer feladatait el tudja látni, ám ezek esetében már szoftverüzemeltetési tapasztalat szükséges az üzembe állításhoz.
A sablonok általában mindaddig jól teljesítenek, ameddig valamilyen mélyrehatóbb változtatásra nincsen szükség, például mert a webáruház komplexebb megoldásokkal bővül. Ilyen esetekben az üzemeltető gyakran ütközhet olyan korlátokba, amelyek átlépésére nincs lehetősége. Ekkor dönthet: eláll eredeti elképzelésétől vagy új weboldalt készít/készíttet. Tipikus példa erre egy webáruház, amely a szokásos életciklusnak megfelelően 1,5-2 év után úgy bejáratódik, hogy fejleszteni kellene. Ám nem lehet, hiszen a működtető szoftver gátakat szab vagy nem található hozzá megfelelő szakember. Weboldal készítés
Erre jelenthetnek megoldást azok a komplex (több százezer forintos) rendszerek, melyekhez automatikus terméktámogatást nyújt a gyártó pl. Magento, WordPress, stb. Ilyen esetekben viszont fennáll annak a veszélye, hogy a webáruház működése kicsúszik a kezünkből egy-egy frissítés esetén. Tapasztaltunk már olyan frissítést, amely bizonyos funkciókat napokra ellehetetlenítettek, esetleg összekeverték a különböző nyelvű tartalmakat.
A CodeVision Kft. minden esetben a személyre szabott weboldal készítést javasolja, mert tapasztalatunk szerint az igények hosszú távon nem elégíthetők ki sablonmegoldásokkal. Bár az egyedi oldal készítése jellemzően több időt vesz igénybe, mint a sablon alkalmazása és általában több költséggel jár, már 1-2 éves távlatokban is megtérül.
Professzionális weboldal készítés Azonban az egyedi weboldal készítés esetében is fennáll annak a veszélye, hogy nem megfelelő szakember kapja a megbízást. Az önjelölt programozók általában könnyen tanulható technológiákkal, komolyabb szakmai ismeret hiányában vállalják weboldalak készítését, ezért az - kivételes esetektől eltekintve - csak úgy néz ki, mintha működne. Az ilyen emberek általában a problémák kijavítása helyett inkább a gyors megoldásokat preferálják. Találkoztunk például olyan webmesterrel, aki mivel nem tudta a weboldalt az Internet Explorerrel kompatibilissé tenni, ezért figyelmeztette a felhasználókat, hogy inkább használjanak FireFox böngészőt ( Save the developers, use FireFox! ). Arról persze nem is beszélve, hogy az így elkészült weboldalak általában semmilyen szoftvertechnológia minőségi aspektusnak nem felelnek meg: lehetnek indokolatlanul lassúak, nem keresőbarát technológiával készülnek és rosszabb esetben hibásan is működnek.
A CodeVision Kft. a weboldal készítés, a keresőoptimalizálás és az egyéb informatikai területeken szerzett szoftvertechnológiai tapasztalatát felhasználva vállalja weboldalak és FaceBook alkalmazások készítését. A kivitelezés során hangsúlyt fektetünk a "letisztult weboldalakra" jellemző formai, tartalmi és technológiai követelményeinek alkalmazására és felvetett saját ötleteinkkel igyekszünk hozzájárulni üzleti céljai megvalósításához. Tapasztalt, kifejezetten a weboldalak és mobilalkalmazások grafikájának elkészítésére specializálódott grafikus kollégáink pedig igény esetén segítenek megtervezni a logót és weboldal arculatát.
Tekintse meg weboldal készítéssel és keresőoptimalizálással kapcsolatos referenciáinkat a Referenciák menüpontban vagy forduljon hozzánk elérhetőségeink egyikén!
YOUR VISION IS OUR REALITY!
Mobil alkalmazás fejlesztés
Keresőoptimalizálás
Vállalatirányítási rendszerek
Weboldal tervezés és készítés
     
 

Referenciáink

A CodeVision Kft. számos sikeres projektet tudhat maga mögött az egyes tevékenységi körökben. Mobil alkalmazás fejlesztési referenciáink között egyaránt szerepelnek ügyviteli és élmény alkalmazások, weboldal készítési illetve keresőoptimalizálási referenciáink között pedig a magyar mellett idegen nyelveken is elért sikerekkel büszkélkedhetünk.

BŐVEBBEN
 
     
     
 

Telekom alkalmazás

A Telekom mobil alkalmazás már elérhetővé vált a GooglePlay és az AppStore alkalmazás- tárakban. Az alkalmazás üzleti jellegű, vagyis a felhasználók a Magyar Telekom Nyrt.-nél lévő mobil vagy otthoni szolgáltatásaikkal kapcsolatban informálódhatnak, rendelhetnek meg szolgáltatásokat vagy eszközölhetnek változtatásokat.

BŐVEBBEN
 
     
 
 
 
 
© copyright 2012 CodeVision Kft. - All rights reserved.
FŐOLDAL | RÓLUNK | HÍREK | SZOLGÁLTATÁSOK | REFERENCIÁK | PARTNEREINK | KAPCSOLAT